Tuesday, November 9, 2010

Talibesen

Aku memang bukan satu-satunya homosapiens yang suka tengok tv. Ramai sebenarnya yang suka tengok tv. Dari kecik sampai tua, memang aku hantu tv. Tv! Tv! Tv! Tv best. Ada gambar gerak-gerak. Tengok buku tak best. Tak ada gambar gerak-gerak. Boring. Dan tv bukannya hiburan semata-mata. Aku suka tengok tv sebab ada...

a) Mythbusters - Confirm, Plausable, or Busted. Siapa mythbusters geek dia tahu la hape benda aku sebut tuh.




b) Backyard Science - memang macam kiddo. Ye, aku memang suka tengok kiddo's show. But, BS ni memang banyak useful information and experiment yang bagus. Memang boleh tambah ilmu.

c) Finger Tips - Yeah, one more! Siapa yang kreatif tu boleh sangat kau tengok. Aku memang tak kreatif langsung pun tapi takat nak buat kapal terbang kertas tak ada hal la. Tv show ni pasal art. Memang best. Besides, tv show ni jugak sangat colourful.

d) Clever - Haha. Suka tengok artis jadi tongong. Tak sangka majoriti artis yang dijemput dalam tv show ni bangang belaka. Kalau kau tak tau jawapan yang betul pun, at least boleh tak kau bagi answer and reason yang munasabah siket. Kalau nak melawak pun jangan nampak sangat kau ni bangang.




e) Chuck - Tv series yang paling best. Chuck Bartowski sangat geeko. Aku memang suka guys yang rupa geeko nihh. But, aku dapat yang baragas pulak. Heh. Ok John. Jangan kecik hati. Aku sayang kau.




f) Pocoyo - My favourite! Gila comel Pocoyo ni. Pocoyo ni asalnya daripada perkataan Spanisch yang bermaksud 'Little Me'. So, sangat kecik, cute, and comel lote. Kalau suka, tengok kat Playhouse Disney yang chanelnya 613. Enjoice!


Pocoyo icap puting

Pocoyo paling aku adore. Walaupun Pocoyo ni untuk kanak-kanak pre-school, tapi orang macam aku ni yang pre-matured pun boleh je tengok. Bapak aku tak marah pun.

"Asek tengok kartuuuunnnn je. Siang malam kartun. Macam rumah aku ni ada anak kecik"

"Saya practise lah, ayah.. Saya nak biasakan tengok kartun. Mana tau dapat adik. Oppss!"

Paling tidak, dia bising macam kat atas ni je.

So, enjoy lah bila anda tengok tv. Nak tengok tv tak payah nak pakai tv plasma. Ok?

2 comments:

SeRiNa said...

aduh pedih adik aku....tak per la dik asal ko bahagia...kartun pon kartun la...janji ko rock!!!!

I'm Not A Storyteller said...

memang aku suke kartun