Monday, November 15, 2010

Bantal Punya Pasal Lah

Hari ahad yang indah. Bangun dengan segarnya. Sekali, erk.. Aku tak boleh toleh sebelah kiri! Siut.. Confirmed aku tido salah bantal. Bukan salah bantal terambil kakak aku punya lepas tu buat tido. Salah! Tapi istilah orang tua mak enon dulu cakap kalau bangun pagi sakit leher tu namanya 'salah bantal'.

Aku kena salah bantal. Entah tido macam mana pusing sampai terpele'ot leher. Bagus! Sure aku tido buruk gile. Lepas tu ngadu kat ayah. Ayah selawat sambil tepuk-tepuk bantal lepas tu..

"Buuukkkk! Bbuuukkk! Bbbuuukkk!"

"Hadoii!"

Ayah hempuk sehempuk-hempuknya bantal tu kat bahu dengan leher aku. Sakit wohh! Balas dendam ke hape ni.. Tau lah saya kadang-kadang melawan cakap ayah.

"Ni petuanya..kalau salah bantal tepuk bantal tu kat tempat sakit. Insyaallah, hilang"

"Yeke? Cam tipu je. Tah-tah ayah balas dendam hempuk-hempuk bantal kat orang ea.."

Lepas tu terus masuk bilik air. Mandi. Lepas mandi, orang lain sapu losyen Nivea ke Johnson & Johnson ke hape ke tapi aku sapu minyak panas halia. Tak wangi kau! Satu rumah bau minyak halia panas. Hahaha! Sedap... Hangat je.. Paling annoyed sekali kalau orang panggil kau dari sebelah kiri. Memang aku toleh macam robot derr.. Kanan normal, kiri..sekali tak normal da..

Sebelum masuk tido malam tadi, sapu minyak cap kapak pulak. Warm siket..sedap!

Bangun pagi hari ni, eh eh. Macam dah ok siket pulak. Baguih.. Tak sia-sia aku melumur minyak panas. Bila sakit tangkap tengkuk tu gua rasa nak jadi hantu penanggal. Sakit wohh.. Penanggal boleh tanggal kepala. Agak-agak sakit kepala, lu tanggal la kepala lu. Gua rasa nak terlentang tak nak buat apa-apa jek. Tapi gua kerja hari ni.. Kang kena marah plak dengan boss.

Ayah cakap, 2 - 3 hari baru hilang. Tunggu je lah.. Bahu dengan tengkuk aku dah berdenyut-denyut. Tadi mintak tolong John urut tengkuk.

"Alahai..keciknya tengkuk.."

Dah aku perempuan. Memang la tengkuk kecik.. Apadddaa! Terima kasih ea sebab tolong picit tengkuk aku.. Lega siket. Heh.

p/s: lepas ni kena tido sopan-sopan

3 comments:

Catherine- said...

woiii....

jangan urut la kalo sakit tengkok!
aku pun selalu sakit before this.
apa lagi waktu2 stress.
ko stress kot.
tu yg sakit tengkok!
darah naik!
adoi...

tekap ngn ais/air sejuk...
jgn sapu minyak panas..or air panas..nnt urat tengkok ko putus trus kojol! adoii...

sila rehat secukupnya yaa~
jgn stres2

SeRiNa said...

Ni mesti mimpi menari industan ngan hmmm.....hmmm...sampai salah bantal...heheheh...

I'm Not A Storyteller said...

yeke? x kojol pon. sehat siap leh pi keje lagi. ekekeke. bukan beranak pun putus urat..ko ni...

ape brg mimpi joget hindustan. mimpi ummppphh..ummpphh.. la.. hakhakhak!