Tuesday, November 16, 2010

Raya Wehh Raya!

"eh, masak apa?"

"tak balik kampung ke?"

"esok cuti tak?"

Tapi hari ni office still ramai orang. Maybe ramai half-day hari ni kut. Aku? Memang tebiat kalau sehari sebelum apa-apa raya pun tak kira raya aro ke raya cina ke raya krismas ke memang aku cuti the day before the festivity day. Dah habit suka beraya macam tu la perangai..

Tapi hari ni.. sobs sobs. Aku tak dapat cuti sebelum dengan selepas raya haji. Cuti ilek. Habis. Tarak. Tinggal 2 hari je kau nak cuti hape. Since sambung study memang selalu cuti. Seminggu ada 4 classes. Malam. Sampai rumah pukul 11 lebih. Esok pagi kena bangun pulak pi keje. Agak-agak penat, kau call colleagues kau bagitau tak nak datang keje, reason kau tak larat. KAU BAYANGKAN?? Mana cuti tak habisss..

Dari semalam diorang pot pet pot pet cerita apa nak masak raya karang. Okeh! Ingat korang je boleh masak raya? Aku pun boleh lahh. Aku masak nasi ayam rencah maggie berdrumstickkan ayamas goreng. Ha! Kau boleh ke?? Korek recipe kat google lah. Apa susahhh.. Rencah instant banyak. Bancuh je..

Ohh..sungguh rindu nak golek gelantang sambil bau acu masak lauk raya kat rumah atok. Best! Walaupun tv nampak tak nampak, tapi memang aku suka balik kampung. Arwah emak aku kan kat kampung.. Boleh pergi Tanjung Laboh tengok kubur.

Jadi, aku nak ucap, berucap, mengucap..




Salam Aidiladha dari aku satu family!

2 comments:

Catherine- said...

selamat jugakkk pok!!!


>__<



** aku benci taip word verification tau! sila buang segera!

I'm Not A Storyteller said...

ye pok..salamat pok. pasal verification word tu mmg saje nyusahkan ko. hikhikhik. nk tgk readers aku byk oku ke tak.. =P