Friday, November 19, 2010

Biiikkk.. Kemas ni!

Hari ni hari jumaat. Penghulu hari bagi semua hari. Bak kata Ayu Raudhah bila wartawan tanya kenapa pilih tarikh 21 Januari nak kahwin.

"Sebenarnya tak ada hape pun kat tarikh tu. Pilih 21 Januari tu sebab jatuh pada hari Jumaat. Hari jumaat kan hari yang baik. Penghulu bagi segala hari. Tak gitu?"

Lebih kurang ar bunyiknya tapi itu maksudnya. Kahkahkahak!! Jawapan kau macam lah lepas ni dah tak ada hari Jumaat. Macam lepas ni kiamat, tak ada jumaat dah. Hahaha! Logik ar siket. Kau cakap lah yang tarikh tu dah disetujui orang ramai ke..setuju dari dua belah pihak ke.. Nampak bingai dowh kau ni. Muka je cantik!

Hak elah..sukati dia ar nak cakap pe. Kau sibuk buat hape.

Aku jadi dangkal bila baca statement Ayu. Paham??

Dah cukup. Tinggalkan Ayu Raudhah. Chalo! Sekarang nak cerita pasal aku pulak. Ni bolg aku, cerita pasal aku lah. Buat cerita pasal kau? Hahaha. Ok. Ok. Stop it sebelum kau jadi excessive.

Hari ni operasi kemas office. Apa? 5S? Apa haram jadah tu weh?? Entah..aku pun tak tau. Sleep, Shit, Severe, Shoo, and Shrek agaknya. Hahaha. Enatahlah.. Ni hal aku tarak ambil tau sangat. But, before start anything, kena makan dulu kan? So, let's for breakfast!

Here, a few pictures pagi tadi punya hal.



Kakak-kakak, makcik-makcik, sila-sila makan-makan. Jangan malu-malu. Kau tengok akak baju pink tu. Posing mulut nganga. Kau boleh buat? Tak boleh kannn... kat office ni pelbagai golongan usia ada. Paling muda?? Aku ar.. hikhikhik. Malu shiat.



Si Tudung Biru: Kau tauuuu....!!! Aku dengar..sok sek sok sek... ish ish ish..kesian anak bini..sok sek sok sek!!

Si Baju Hijau: Eh kau diam lah! Memekak je. Aku nak senyum ni masuk kamera ni..!!




Kakak-kakak, makcik-makcik.. Silalah rasa air teh aku buat ni. Mahal ni anak dara buat ni. Psstt..korang tak tau aku sempat celup kaki tadi. Hahahaha!!



Muka gedik tuang air. Package siap tuang air lagik. Untung John dapat aku. Masak? Dapur banyak kat luar. Tunjuk je kau nak makan apa nanti tukang masak masakkan untuk kau. Senangkan?

Lain aktiviti, mengemas! Tak sempat ambil gambar pasal bila aku dah start kemas memang benda lain aku tak tengok. Telefon bunyik pun buat bodoh je.

p/s: memang patut kemas pun. sepah giler. ternak lipas pun boleh. errr..tang celup kaki tu aku fitnah je.. Sumpah! tak celup kaki... hikhikhik.

4 comments:

SeRiNa said...

ayok....

kakak baju pink tu menikmati lemang yang sungguh lazat hahahahaha.....best gilak...thanks kak ct ku....lain kali bawek le lagi....kemaruk nak makan lemang....thanks eka buat air teh...anak dara ni buat air sedap...dah pas dah test...dapat lesen L.

blog-tips-kurus said...

mmm..mane cik tuan blog ni?
aktiviti mkn2 je. mane sesi mengemas? - kami ade baju 5S. tungguuuu!!

CP said...

puan blog timbul time mkn2 aje ekkk... xpe, bikk kt cn ader jawatan kosong, nak register tak...
mama lala : xtahan aku nengok, penuh gaya walau time muumm....

I'm Not A Storyteller said...

aku paling happening time makan je. suruh buat keje mmg susah..hahahah!!