Wednesday, October 13, 2010

Cerita Kelmarin (1)

"Wehh" aku buat panggilan.

"Hello. Ya?" ada suara di hujung talian.

"Kau pergi kelas tak hari ni? Kalau pergi, macam biasa. Aku tumpang" I'm pointing.

"Tak lah..aku tak pergi..aku kat Golden Horses ni. Ushrer first ladies summit" suara polite habis!

Oh, ada first ladies summit of the biggest loser. Seminggu rasanya. Aku lupa. By the way, kamu tak perasankah yang datang first ladies summit tu semuanya badan macam peserta The Biggest Loser episod pertama? Kenapa tak ada Carla Bruni Sarkozy, Wanita Pertama Perancis yang berbakat bermain gitar? Oh, mungkin Rosma tak teruja menjemput. Nanti tak senang hati nak bersidang kalau ada wanita cantik dari mereka.

"Oh..anyway, kau rasa kau dapat A+ tak untuk MGT bile kau jaga pintu untuk Rosma?" aku terbahak.

"Cilake...."

Crap!

Talian putus.

Maaf kepada kalian yang sering terasa dengan mulut libertarian ni.

11 Oktober 2010.

6 comments:

Iman's Umi said...

wakakaka....tergelak akak baca, eyka2...wanita pertama hawa la...hikhikhik

eyka said...

tulah. masing2 nak gelaran first lady.. pemimpin djaman sekarang.. semua kerana nama. heheheh!

Iman's Umi said...

Itula seronoknya jd isteri pemimpin. Cuma akak musykil, kenapa focus on child? kenapa x focus on women?

eyka said...

idk. women might so valorous nowadays.ahehehe. they don't have any good topics to discuss about actually. hanya bazir duit kerajaan. i know it.. our agencies is one of their secretariat

Iman's Umi said...

Ha'a, klu dok bincg isu yg org dh perjuang sblm merdeka lg nti x nmpk hebat...hmmm

eyka said...

tau xpe..mlm td jammed gile kat dpn istana. bersusun police traffic jge jalan. pastu nmpak byk kete diplomat. 'the biggest loser' ade dinner kat istana kutt..