Sunday, September 5, 2010

Happy Birthday To Me

Hari ni bangun pagi terus bukak cadar dengan sarung bantal yang aku rasa kepamnye, Ya Allah!! Memang tak hengat punye kepam lah. Haih.. Sekali bukak, hamek kau! Terburai-burai kekabu bantal dalam sarung. Kalau mak mentua tengok mampus. Dah bukak-bukak terus campak dalam mesin basuh. Biar mesin yang membasuh. Tak larat aku nak memberus! Tenaga aku dah habis memberus jamban semalam. Masuk bilik belek-belek bantal. Amek jarum, gunting, dengan benang. Jahit!! Kesian rupe bantal tuhh. Macam bantal reject! Lepas tu kemas baju-baju yang aku rasa dekat sebulan tak simpan baju dalam almari. Main longgok!! Ya Allah.. Baru aku tahu yang aku memang pemalas orangnya. Haih.. Siapa lah yang sudi kahwin dengan aku ni.. Tengah kemas-kemas baju boleh pulak nak test-test baju raya. Bau kedai baju raya tu dah jadi macam mixture dengan bau badan aku yang belum mandi pagi tuh siap package dengan rambut gerbang macam nenek grondong. Haih, kenapa dengan aku hari ni??

Seharian aku memalaskan diri. Tengok tv, tido, celik tengok tv, tido balik. Yelah, kan puasa. Kalau tak puasa, celik mata je pi makan. Puas aku pejam celik, aku golek kiri golek kanan. Tup tup! Eh, dah pukul 5. Tak study pun. Baguih..sakit malas kau dah jangkit balik. Ayahanda pun ajak pi pasar ramadhan. Kakak aku tak ikut pasal dia tak puasa. So, dia kena makan apa yang kitorang beli sebab dia dah makan tengahari. Ok tipu. Dia dah kirim siap-siap dengan ayahanda nak char kuey teow. Macam orang puasa.


Hari ni Mr. Khairul dok lepak rumah mak dengan babah dia kat Gombak. Buke sana lagi lah tu. Haih.. Tak apalah. Janji dia happy udah lah.


Buka time!!! Aku beli nasi kerabu. Makcik tu pi letak budu. Hailah..aku tak makan budu lah makcik. Kan aku dah kate SAYA TAKNAK BUDU tapi makcik letak juga. Nak tak nak, hamek je lah. Aku pandang nasi kerabu tu. Lama-lama. Imagine yang nasi kerabu tu kek Secret Recipe Chocolate Indulgence yang bertulis..


"Happy 23rd Birthday, Ezulaykha"

Tapi tu sekdar halusinasi di oasis je. Puff!! Bayangan hilang. Yang aku pandang hanya..nasi kerabu kaler biru!! Haih.. Tak apalah. Makan sampai kenyang.


Sekarang..hadiah, kejutan, tu semua angan-angan tipu dalam novel cinta je. Real punye tarak. Terkulat-kulat lah kau sambut sorang-sorang. Heheh!!


Happy birthday to myself..


Thanks kat kakak sebab belikan baju raya malam tadi. (^_^)

2 comments:

J.M.R said...

HAPPY BESDAY TO YOU..WAH BESDAY DKT2 NGN RAYA EK..BEST2...

eyka said...

woah. ape yg bestnye. x dpt celebrate lebih2. (=_=") bulan puasa kena berpada siket. ekekeke.