Wednesday, June 16, 2010

La Tahzan (Jangan Bersedih)

Tajuk entry ni saya ambil dari tajuk buku motivasi kakak saya.

Perasaan dalam hati hari ni (bukan hari ni aje, selalu macam ni):-

1- Hidup ni macam tayar. Kejap kau duduk kat atas, kejap lagi kau akan duduk kat bawah. Aku rasa. Terkena sangat. Tu yang aku gloomy gila babi hari ni.

2- Aku rasa macam dah sampai kat the end of my life. *kosong*

3- Rasa ada benda tak kena.

4- Setiap hari adalah sama.

5- Tak semua orang suka kita. Ye tak?

6- Suspicious and anxious. Not into good mood. Strong giler dalam hati.

7- Worried.

8- Hati rasa berat, sedih.

Emm. Banyak betul negative, tak baik dalam hati/feeling. Kenape? Saya tak tahu. Saya ni tak baik kut. Tu yang benda tak baik asyik melekat duduk bertenggek dalam hati. Ada tak doa-doa atau surah untuk tenangkan hati?

Boleh share dengan saya?

2 comments:

IMAN'S UMI said...

Buka blog sy (eceh mcm suh visit je)...x la, sy ada letak zikir munajat ganti lagu kesukaan sy Slmt Mlm FT tu...tenang je dengar...blh ikut skali.

eyka said...

woah! bagus bagus.. sukanya dengar. tu lah. tgh sibuk cari buku doa sekarang..