Tuesday, July 13, 2010

Career Vs Love Hearts

Everyone have their own careers. Including me. Even housewives can also referred to as a career what?? They wash clothes, cook, prepared food and drink...etc. Siapa kata suri rumah tak ada kerja? Aku pernah dengar the joke about the husband and wife..


Isteri:
Basuh kain
Sidai kain
Angkat kain
Lipat kain
Singkap kain

Suami:
Pergi kerja
Sambung kerja
Habis kerja
Buat kerja


Gua tak gelak pun. Tau je lah jokes orang Melayu. Paling tidak mesti melucah siket. Dengar je aku dah paham. Kalau bini dah singkap kain, laki mesti buat kerja. Kau paham kan maksud aku? Tak paham? Mu tolol. Aku yang belum kahwin kenapa boleh paham?? Bukan kerana otak aku penuh dengan warna kuning atau biru.

Disini aku ingin tekankan. Semua orang ada career masing-masing dan pasangan hidup anda harus memahaminya (fullstop).

Now, aku tengah cuba uji try test paham career Kerol. See, kau tak nampak ke betapa aku ingin berusaha memahami sekueknyo?? This thursday, he's going to Sandakan, Sabah. Apo laie. Main bola lonjong lahh. Next week, dio poie Kedah lak. Ok, tipu kalau aku kata tak bangga bila dia dapat bermain club mat saleh. Ni kira nak claimed jadi WAG (Wife And Girlfriend) ar nihh. Hahaha!! Tak boleh blah kau eyka.. (ok cukup. jangan jadi annoyed)

Merajuk lah jugak sebab dia tak dapat spend time sebestnya dengan aku kann.. Ok, aku paham. Kau sibuk. Anyway, good luck for ur career manggg.. Gua support lu dari belakang. Bukan support seperti memegang bontot kau sepanjang jalan, tapi memberi sokongan mural moral sepenuhnya kat kau. Ok?



p/s: wish me luck too!

5 comments:

fendy said...

hey,
im new here.
btw,nice blog lah. :)

eyka said...

woah! my pleasant. thx. aku x rasa blog aku nice. tgk ar follower aku. siket je untuk 2 tahun jadi blogger

fendy said...

ala,relax lah.
same lah kite ni.
aku akn slalu follow blog ko! :)

si ReRiaNg MaTA BuLAt said...

kerja2 yg dihighlighted tu agak menarik. nak keje housewife jugak la. tapi xde calon.

muahaha~

eyka said...

okeh fendy. tengahari kang aku jadi follower ko lak. cik reriang gatal eh.. hohoho.