Monday, August 1, 2011

Kenapa?

Bukan semuanya aku approve. Maksud aku, tak semua office-mate yang ada facebook and then, add aku as a facebook member, aku approve. Ya, aku memilih. Memang aku memilih. Bukan memilih kawan. Tak semua mereka tu, perlu tahu pasal diri aku. Bukan tu saja, sesiapa yang aku langsung tak kenal, totally, sorry dear, i have to. Dunia zaman sekarang ramai orang gila. Nope, i didn't said kau gila. Tapi, ramai orang jahat menyamar jadi orang baik. 

Aku tak nak jadi mangsa buli cyber.

Aku tak nak jadi mangsa bogel akibat kecanggihan super impose.

Aku tak nak!

Aku perempuan. Perempuan sering jadi mangsa keadaan.

Bila bos-bos add, jari aku dengan cepat terus click "not now". Ya, memang aku tak sudi. Aku tak sudi bos-bos tahu perihal anak buahnya. Urgh! Privacy untuk aku melepas perasaan akan hilang. Aku tak sanggup. Encik, Puan, silalah add orang lain...

About stranger. Biar kenalan facebook aku tak ramai, sekurang-kurangnya aku tahu dengan siapa aku berkawan. Kalau kenalan facebook sampai beratus ribu tapi haram sorang pun langsung kau tak kenal, yeah, harapan facebook kau kena HACK sangat tinggi. So, tak rugi kan kalau menyombong sedikit? Aku tak lah suruh kau menyombong sangat, at least, jaga your dignity. Especially, kepada perempuan-perempuan. Sanggup ke kau nak gambar kau di tengok semua orang yang kau tak kenal? Tak takut kena santau ke??

Fikir-fikirkan lah..

2 comments:

PENCONTENG said...

FB kata kita kawan tapi realitinya kita kawan ke? -.-

berukhuwwah di alam realiti itu jauh lebih indah dari alam maya :)

ramadhan mubarak.

I'm Not The Storyteller said...

setuju!

salam ramadhan kareem...