Tuesday, July 26, 2011

Stalking, Peep, or Snoop?

Aku tidak pernah bosan memerhatikan orang. Tidak kira, sama ada lelaki atau perempuan. Tua atau muda. Kenal atau tidak. Aku suka memerhatikan orang sekeliling tidak kira lah untuk memuji, mengkritik, atau pun hanya sekadar memerhati kosong. Aku akan memerhati orang-orang yang aku sayang, suka, minat, dan juga orang yang aku tak suka atau dalam bahasa sopan, kurang berkenan.  



I called it's investigating. Not stalking. Orang macam aku bukanlah jenis seorang yang suka menilai orang lain, tapi aku mengaku, aku memang mudah menilai orang lain. Kadang-kadang, apa yang dinilaikan itu tepat. Ada juga tak tepat. It seems, banyak kali tepat jugak lah. Emmm...kelebihan Allah bagi. Apabila aku meminati seseorang itu, aku hanya sekadar suka memerhati dari jauh. That's enough for me. It's does not required any two way communications also about the same thing jika aku kurang gemar dengan seseorang itu. So, tak payah nak bertekak bagai kan?? Hati pun chillax!

Seseorang itu tahu atau pun tidak, it's does not very important to me. Memerhati tidak memerlukan kita berinteraksi kan?? Kalau mereka tahu pun, what they ever could do? Yeah..memerhati tidak menggangu privacy seseorang apa... Bukan kau jadi mulut kepoh kan???

Sejujurnya, orang yang suka memerhati juga seorang yang suka memendamkan perasaan. Same goes with me but i'm not really kind of.. Sometimes, emosi aku terlepas jugak. Depends on any situation. BUT, mostly are YES. Pathetic kan? One of my friends had said "kau pendiam dan kau pelik and especially when kau bengang and kau suka blah macam tu je". Then, i just said "well, it's that make any difficult to you?". My friend said "no, but you are quite oddish! Haha!"

(-_-) Dia begitu tak memahami. Takpe...

Ok, kadang-kadang, memerhati boleh muhasabahkan diri. Tak percaya? Nanti kau cuba sendiri. Aku tak mahu cerita experience pasal muhasabah nanti orang akan kata, aku seorang PENGKRITIK. No i'm not! Aku juga bukan seorang yang PERFECTIONIST! 

One more thing, ok, this is just my goofy opinion, to me, orang macam aku yang suka memerhati atau dalam bahasa omputehnya 'observation', adalah seorang yang sangat merendah diri, ok, maksud aku bukan humble mulia ke hape, tapi, lack of confidence. Yes! LACK OF CONFIDENCE. Aku tak mampu nak bercakap depan khalayak ramai. Even nak beli nasi kat kantin pun aku malu kalau ramai sangat orang lepas tu cedok nasi dengan lauk cepat-cepat lepas tu blah. Malu dengan diri sendiri. Mesti ada kawan buat TEMAN. Perasaan seperti semua orang pandang aku padahal takde sorang pun tengok kau lah. Duduk dalam class pun duduk terpencil lepas tu sorang-sorang macam tak ada orang nak kawan (aku merujuk kepada class every saturdays yang hanya aku sorang je budak part 3 dan yang lain budak-budak part 2)

Apa? Kerol? He's did stalking me. Hehehe. Dia satu-satunya mamat yang aku langsung tak pernah teringat nak stalking tiba-tiba terus jadi pakwe aku. 

Macam mana sekali pun, be observe or stalking or peep or snoop or what ever, it's still my favorite thing TO DO! 

So watch out! Mana tau lepas ni kau pulak aku skodeng.

1 comment:

AIN MUSTAZA said...

aku rela di skodeng oleyh ko.hahaha